Премиерът Гълъб Донев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит диригентската палка

...
Премиерът Гълъб Донев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит диригентската палка
Коментари Харесай

Гълъб Донев подари на патриарх Неофит палката на Найден Тодоров

Премиерът Гълъб Донев подари на Негово Светейшество патриарх Неофит диригентската палка на министъра на културата Найден Тодоров, като знак на положителната симфония сред народ и страна и черква. Това оповестиха от държавната пресслужба.

В историята на тази диригентска палка, с изключение на редица концертни изяви с присъединяване на някои от най-значимите музиканти и артисти в историята на класическата музика, е и записът на Химна на Република България в осъществяване на Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Орлин Горанов, Роберта и музикантите от Софийската филхармония.

Срещата сред министър-председателят и патриарха се състоя броени дни, преди Неофит да означи 10 години отпред на Българската православна черква.

Гълъб Донев сервира поздрави и благопожелания към Патриарха. По думите му в лицето на Негово Светейшество българското общество и българските държавници имат образец за смирението и човеколюбието, с което би трябвало да се подхожда към всеки висок пост. Премиерът изрази убеденост, че държавното управление и църквата ще продължат да си сътрудничат сполучливо в името на благоденствието на българските жители.

В срещата участваха взеха присъединяване също Западно и Средноевропейския митрополит Антоний и Белоградчишкия свещеник Поликарп - викарий на Патриарха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР